דימוי מוכר מאוד גם מערים אירופאיות ואולי בכלל מערים שהן מספיק ותיקות וצפופות כדי שקווי הבנים שלהן ימוקמו בקו אפס או ערים שלא תוכננו בידי פטריק גדס. אם מסובבים את זה בתשעים מעלות מקבלים את החיים הוראות שימוש, ״בניין מגורים פריזאי שחזיתו הוסרה״, זו אחת מההרצאות שקיוויתי לתת בהלוואד אבל הייתם עייפים מדי ועסוקים מדי. אדבר על זה בסמסטר הבא. בכל מקרה, הדימוי הזה מהדהד תשוקה לגילוי ולשקיפות שבאה לידי ביטוי בארכיטקטורה המודרנית בניסיון להפוך את החזית לחתך, או במילים אחרות, קיר המסך. למותר לציין שמטבע הדברים, הדימוי הזה שמסמן את התשוקה לגילוי ולשקיפות יעבור עד מהרה הזנייה שתהפוך אותו לסימנה של האטימות וההסתרה (תחשבו על כל בניין משרדים במתחם הבורסה למשל). בהקשר מעט שונה ויותר פורמלי, כדאי לצפות ביצירה ״אינטרסקציה קונית״ של גורדון מאטה קלארק שמוצגת כאן: http://spontaneous-architecture.blogspot.com/2009/03/gordon-matta-clark-conical-intersect.html.
דימוי מוכר מאוד גם מערים אירופאיות ואולי בכלל מערים שהן מספיק ותיקות וצפופות כדי שקווי הבנים שלהן ימוקמו בקו אפס או ערים שלא תוכננו בידי פטריק גדס. אם מסובבים את זה בתשעים מעלות מקבלים את החיים הוראות שימוש, ״בניין מגורים פריזאי שחזיתו הוסרה״, זו אחת מההרצאות שקיוויתי לתת בהלוואד אבל הייתם עייפים מדי ועסוקים מדי. אדבר על זה בסמסטר הבא. בכל מקרה, הדימוי הזה מהדהד תשוקה לגילוי ולשקיפות שבאה לידי ביטוי בארכיטקטורה המודרנית בניסיון להפוך את החזית לחתך, או במילים אחרות, קיר המסך. למותר לציין שמטבע הדברים, הדימוי הזה שמסמן את התשוקה לגילוי ולשקיפות יעבור עד מהרה הזנייה שתהפוך אותו לסימנה של האטימות וההסתרה (תחשבו על כל בניין משרדים במתחם הבורסה למשל).
ReplyDeleteבהקשר מעט שונה ויותר פורמלי, כדאי לצפות ביצירה ״אינטרסקציה קונית״ של גורדון מאטה קלארק שמוצגת כאן: http://spontaneous-architecture.blogspot.com/2009/03/gordon-matta-clark-conical-intersect.html.
קווי בניין כמובן.
ReplyDelete